LEOŠ MAREŠ PODPOŘIL TACHOVSKÝ ÚTULEK!

2 ledna, 2021|Posted in: Obecné, PRO ŽENY

Tachovský útulek pro Šmudlinu chce rozšířit prostory. K tomu je ale potřeba velkých peněz, jak říká vedoucí útulku Gabriela Jägerová. „Koupili jsme  vedlejší pozemek a tam bych chtěla postavit ještě jednu budovu, která by měla velké využití, mimo jiné by tam byla ošetřovna a prostory pro nemocné psy, nebo rodící fenky,“ uvedla Jägerová.
Peníze shání pomocí sbírky na portálu HITHIT. Ale se zajímavým nápadem přišli i další podporovatelé útulku, jak uvedla tachovská Kamila Všetičková. „S kamarádkou Katkou Lorencovou jsme udělali sportovní výzvu, dalo by se nazvat takový virtuální závod. Od začátku roku až do desátého můžou lidi sportovat ve prospěch útulku, a to tak, že se přihlásí na e-mailovou adresu   sportujuprosmudlinu@email.cz a jako startovné zaplatí částku právě do HITHITU. Sami si vyberou částku a sami si vyberou trať, kterou buď proběhnou nebo projdou. Pak nám pošlu mapku ušlých či uběhlých kilometrů. Přitom nejde o časy ani o počet kilometrů, jde jen o to se zaregistrovat, zaplatit startovné, a tím prostě útulku pomáháte,“ vysvětlila Všetičková, s tím, že na závěr budou i nějaké odměny.
Velká opora přišla ale také ze strany, odkud ji vedoucí Gabriela Jägerová nečekala. „My jsme tento projekt jsme odprezentovali na live koncertu Staré pecky u Leoše Mareše doma. Tak jsme dostali od manželů Marešových šek na 391 tisíc korun. To byla částka ve výši počtu sledujících Moniky Marešové na Instagramu. A tak jsme už dosáhli cílové částky projektu. Ale i všechny další nad cílovou částku taktéž zůstanou Šmudlině na další výdaje,“ vysvětlila vedoucí útulku.
V následujících dnech bude prý pracovní schůzky se stavbyvedoucím a projektantem. „Budeme ještě ladit nějaké podrobnosti ke stavbě. Do konce ledna bude pozemek oplocen a během roku se začne stavět. Moc všem dárcům děkuji a chtěla bych všem vzkázat, že bez nás, obyčejných lidí, by se tohle nikdy nepodařilo uskutečnit. Moc děkuji,“ dodala závěrem Jägerová.
.
MarS
.
Foto: archiv Jägerová a Všetišková
.
Vedoucí útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová.
.
Kamila Všetičková, pořadatelka virtuálního závodu.
Kateřina Lorencová, pořadatelka virtuálního závodu.

1 Comment

Leave a Reply