DDM BUDE DO KONCE ROKU V NOVÉM KABÁTĚ

26 dubna, 2021|Posted in: Obecné

Fasádu Domu dětí a mládeže ve Stříbře obepíná lešení. To je znamení, že začala jedna z největších letošních investičních akcí města, a to modernizace učeben a rekonstrukce střechy.

Na domě dětí už se uskutečnil první kontrolní den. „V objektu budou vybudovány v podkroví nové technické učebny,“ sdělil Deníku místostarosta Stříbra Karel Lukeš.

Jak dále uvedl, součástí této investiční akce jsou také opravy krovu i střechy. V neposlední řadě patří do projektu také vybudování nového výtahu. „Další budova ve městě se tak stane bezbariérovou,“ doplnil místostarosta..

Náklady na rekonstrukci Domu dětí a mládeže ve Stříbře jsou přibližně 16 milionů korun, město na tento projekt získalo dotaci.

Termín dokončení všech prací by měl být v závěru letošního roku.

Zahájení stavebních prací předcházel archeologický průzkum. „Potvrdilo se i očekávané, a to, že v místech, kde bývalo pískoviště a kde nyní bude výtahová šachta, je stará studna. Odkryly jí zemní práce, byla prozkoumána archeology a bude zakonzervována,“ vysvětlil místostarosta.

Foto: Martina Sihelská

Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/dum-deti-a-mladeze-ve-stribre-bude-mit-nove-ucebny-a-vytah-20210426.html

.