SULISLAVSKÁ VELIKONOČNÍ STEZKA ZAUJALA

5 dubna, 2021|Posted in: Obecné, Příroda, Tip na výlet

Celý rok bez kulturních akcí a dlouhodobá absence slunce vytahuje lidi aspoň do přírody. Stejně tak to je i v Sulislavi, kde je od loňska nová naučná stezka, na kterou se dá napojit i z Vranova či Sytna. Snad i proto vznikl v hlavě Evy Spalové nápad na Velikonoční stopovačku. „Ta naučná stezka je tam hodně navštěvovaná. A tak jsem si říkala, že když už nebyl ani masopust ani další akce, tak aby aspoň pro děti bylo něco hezkého spojeného s velikonočními svátky. A tak vznikla malá asi dvoukilometrová stopovačka. Na zájemce čekalo 14 stanovišť s otázkami a když dobře odpověděli, vyluštili si tajenku, při čemž mohli volit ze dvou variant otázek, lehčích a těžších, pak samozřejmě museli pořád luštit jen tu jednu,“ vysvětlila sulislavská Eva Spalová.
.
Za odměnu pak rodiče mohli dětem stáhnout i diplom ze stránek obce.
Na stezku se vydala i Andrea Dlouhá s dcerou Anežkou ze Stříbra. „My už ji šli s celou rodinou několikrát. Dnes zůstal zbytek doma a jdeme samy. A je to paráda, nejen, že nám vyšlo počasí, ale stopovaná je zajímavá, musíme nad úkoly přemýšlet, takže já mám těžší variantu a dcera lehčí. Co bych ale chtěla pořadatelům vzkázat, to je to, že se mi líbí, nejen jak to krásně pojali, ale také to, že nenamlátili na stromy cedulky hřebíky, nýbrž je tam jen šikovně navázali na provázky, takže neponičili stromy,“ uvedla Andrea Dlouhá.
.
Dcera Anežka si výlet užila, i když jí některé otázky trochu zamotaly hlavu. “ Něco bylo lehké a hned jsem to věděla, ale já zkoušela i tu těžší verzi. A u té mi to moc nešlo, třeba jsem nevěděla, jaká brána vede do Jeruzalému, nebo jaké jméno se hodí k Velikonocům. Ale to zase věděla maminka. Takže jsme to obě nějak daly dohromady a byl to prima den,“ řekla Anežka.
.
MarS
.