MOTORKÁŘI SLAVILI PÁTÉ VÝROČÍ KLUBU!

23 srpna, 2021|Posted in: Články, Obecné, Ostatní, Stříbro

Motorkářský klub Stříbrná míle slaví páté výročí od svého založení. Milovníci jednostopých motorových vozidel se sice scházeli už mnohem dříve, ale přímo klub vznikl před pěti lety, a od té doby se motorkáři pravidelně potkávají na akcích, schůzích a společných výletech. A je toho více, jak osvětlil president František Hartman spolu s Jaroslavem Eiseltem. „Jsme prostě kamarádi, co mají rádi motorky, na kterých často vyrážíme do světa na různé výlety. Jsme spíše taková poklidnější parta starších řidičů, ale už se k nám přidávají i mladší ročníky, za což jsme rádi. Snažíme se také pomáhat druhým, připomenul bych třeba pomoc pro nemocného Kubíčka z Vránova, který potřebuje speciální léčbu a rehabilitaci, a je to vnouček jedné naší kamarádky. Také podporujeme šikovnou Maki, tato dívka ještě školou povinná, jezdí závodně na čtyřkolce a sbírá velké úspěchy,“ vysvětlili Hartman a Eiselt, kterým kamarádi neřeknou jinak, než Honda a Gogo-drtikol.

Klub má velké plány do budoucna. „Chceme dále pomáhat a dělat také akce pro děti. Máme hezkou spolupráci i s dalšími partami, dnes jsou tu třeba kluci z BflMpsvZ, kteří jsou kouzelníci tuningu,“ dodal Hartman z Kladrub.

V klubu je také stříbrský Miroslav Plaňanský alias Básník, kterému je 66 let. „Já mohu mluvit za nás starší motorkáře. Jsem rád, že tahle parta drží pospolu, naše akce jsou opravdu klidné, tady se neodehrává žádná divočina. A jsem rád, že se to kluci tak dobře táhnou a organizují, vážím si toho, že i ti mladší pokračují v naší tradici. Věřím, že ještě zažijeme spoustu skvělých věcí,“ řekl Plaňanský.

A aby se pětiletá existence klubu oslavila i něčím výjimečným, konala se večer i motorkářská svatba. Nebyla sice úplně opravdová, nicméně nevěsta a ženich mají v sobě zalíbení už spoustu let, a tak je kamarádi na srazu oddali. A kdo ví? Třeba to byl náznak ke svatbě opravdové. To se možná dozvíme při dalším výročí klubu.

MarSi

 

.