POUŤ VE LHOTĚ – OBRAZEM!

22 srpna, 2021|Posted in: Města, Obecné, Ostatní

Ve Lhotě u Stříbra se konala tradiční pouť, kterou zaplnili jak místní obyvatelé, tak i tamní chalupáři a přespolní z okolí. V obci se na pouť dlouho dopředu připravují, program nabízí plno zajímavostí, jak uvedla Petra Vraná. „Nejvíce připravujeme samozřejmě program pro děti, ale i dospělí si přijdou na své. Pěknou podívanou byla akrobacie na kolech, kterou předvedli plzeňští Freestyle SBMX Show, jejich triky byly odměněny velkým potleskem. Pro děti byly hry a soutěže, přijela také Culinka. Zatančila nám skupina Ú-Žofky a večer patřil tanečním rytmům Agnes rocku revival band,“ uvedla Petra Vraná.

Děti si také užívaly řádění v pěně, kterou hi připravili dobrovolní hasiči z Heřmanovy Huti, fronta byla i na malování na obličej. „Já jsem tu s babičkou a dědou. A také jsem soutěžila a dostala nanuka a obrázky,“ pochlubila se pětiletá Elinka Benediktová a babička Hanka ji doplnila. „My jsme tu řadu let měli chalupu a pořád tu máme plno přátel, takže se sem rádi vracíme. Tady v obci jsou lidé k sobě velmi milí, rozumíme si, je to takové domácí prostředí, není to jako ve městech,“ řekla Hana Benediktová.

Stejně to vidí i Michaela Marešová z Přeštic. „My to tu bereme jako náš druhý domov,  je tu krásně. Děti si to tu vždycky užijí,“ uvedla mladá maminka.

Na Lhotecké se přijel podívat i starosta Stříbra Martin Záhoř. „Mám rád tyto menší pohodovější akce v našich spádových obcích, které my, jako město, rádi podpoříme. Tady ve Lhotě lidé drží pospolu, dokážou si mnohé zajistit , zorganizovat a je tu opravdu dobrá parta,“ chválí Lhotecké stříbrský starosta.

MarSi

*