KŘTILI KNIHU A MLUVILI O NÍ I V ROZHLASE

14 října, 2021|Posted in: Obecné

V pátečním odpoledni (8.10.) se uskutečnil ve stříbrském Muzeu křest v pořadí již 14. publikace z pera člena hornického spolku Karla Neubergera pod názvem „ sv. Prokop, patron české země a ochránce stříbrských horníků“.

Pozvání přijali členové hornických spolků z Tlučné, Příbrami, Plané, Chodova, Horního Slavkova a OBÚ v Plzni. Křest knihy se uskutečnil díky podpoře Města Stříbra. Jako vždy skvělou práci odvedl catering Zlatý kalich. „Moje poděkování samozřejmě patří řediteli muzea Dr. Navrátilovi za poskytnutí nádherných prostor. Jak je  ve Stříbře tradicí, každý zúčastněný obdržel na památku jeden výtisk knihy. Kniha je velmi výpravná a určitě ji mohu doporučit jako vhodný vánoční dárek,“ uvedl autor knihy Karel Neuberger.

Úvodní slovo měl sám autor, poté se přidal místostarosta města Karel Lukeš. Křest se vyvedl a autor Karel Neuberger už předběžně přislíbil, že je na obzoru další kniha.

O své publikaci vyprávěl Karel Neuberger také v živém vysílání Českého rozhlasu Plzeň.

Tuto reportáž si můžete poslechnout ZDE: https://plzen.rozhlas.cz/zdar-buh-stribrsky-hornicko-historicky-spolek-oslavi-20-vyroci-8596276

.