VE ŠKOLCE MĚLI SLAVNOST DÝŇOVÁNÍ

14 října, 2021|Posted in: Domácí dílna, Obecné, PRO ŽENY, Stříbro

Mnoho rodičů přijalo hřejivé pozvání Mateřské školy ve Stříbře na Podzimní slavnost Dýňování, která byla zároveň příležitostí se vzájemně setkat, zastavit se, rozjímat nad doznívajícím létem a nastávajícím obdobím roku. Setkání se konalo ve středu 13. října na zahradě mateřinky v Palackého ulici ve Stříbře.

Ten den byl jako malovaný, jak uvádí jedna z maminek Jana Miltová. „Odpoledne bylo nádherně barevné, veselé a plné dobré nálady. Počasí nám přálo, děti se něco nového přiučily a ke všemu strávily další společný den s ostatními kamarády. Byla pro ně připravena podzimní detektivní hra, při které pátraly po obrázcích s tématem podzimu. Nechyběl fotokoutek a občerstvení, o které se postaralo SRPŠ a naše milé učitelky. Všichni se jsme se příjemně bavili,“ uvedla Miltová ze Stříbra.

Dýně vyřezávali všichni, kdo byl trochu zručný, maminky, tatínkové, sestřičky i bratříčkové. I malé děti radily a pomáhaly ze všech sil. Každá dýně byla originálem podle  přání dítěte.  „Tady se dýně směje, jinde se mračí. Vyřezané dýně si potom děti umístily na předzahrádku u školky. Každé ráno prý budou naše milé paní učitelky dýně rozsvěcovat, aby vítaly děti,“ dodala Miltová.

I vy, kolemjdoucí, můžete pozorovat tančící světýlka, která se odrážejí v oknech školky a vnímat neopakovatelnou atmosféru podzimu.

.

MS

Foto: archiv Miltová

.