VÁNOČNÍ SBÍRKA HOLKY HOLKÁM

21 listopadu, 2021|Posted in: Obecné

Vánoční sbírka HOLKY HOLKÁM už má víc než sto dárků

Plzeň – Více než stovka splněných přání a 43 těch, která ještě na splnění čekají – taková je bilance letošní sbírky dárků pro maminky a děti z charitních domovů a Šatníku pro samoživitele, kterou pořádají ženské osobnosti z Plzně sdružené v iniciativě Holky holkám. Ve čtvrtek 11. listopadu zveřejnily na svém facebookovém profilu @HolkyholkamPlzen seznam přání a lidé mají už pošesté možnost si vybrat a některé z nich splnit.

Pro maminky tu zbývá několik kosmetických balíčků, záclony, teplákové soupravy nebo třeba žehlicí prkno či vysavač. Z dětských přání je tu například kostým želvy Ninja, jeřáb nebo auto na ovládání, interaktivní kabelka jednorožec nebo tajný deník. Hodně si děti také přejí sluchátka a je tu i tablet na on-line výuku,“ vybírá ze seznamu přání iniciátorka aktivit Markéta Čekanová a dodává, že splnit přání mohou jednotlivci i party kamarádů či kolegů, kteří se na nějaký dárek složí. „V minulých letech nám přijelo plné auto dárků od zaměstnanců Plzeňského Prazdroje nebo nám majitel jedné softwarové firmy splnil všechna přání z kategorie elektroniky,“ dodává Markéta Čekanová.

Dárky mohou lidé doručit do 3. prosince Aleně Kozákové do sídla Nadace 700 let města Plzně.

Už se nám tu scházejí a musím říct, že jsou nádherné. Dárci na nich rozhodně nešetří,“ poznamenává Alena Kozáková nadšeně.

Sbírka se letos koná pošesté a v minulých letech splnila celkem již 441 přání v hodnotě kolem půl milionu korun.

Holky holkám je iniciativa plzeňských ženských osobností, která od roku 2016 pomáhá domovům pro matky s dětmi v tísni a od letošního roku provozuje i Šatník pro rodiče samoživitele a rodiče v tísni. Angažují se v ní například spisovatelka Markéta Čekanová, ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková, ředitelka filmového festivalu Juniorfest Judita Soukupová, tisková mluvčí Národní knihovny Martina Košanová, spisovatelky Daniela Kovářová a Jitka Prokšová, básnířka Tamara Kopřivová, bývalá ředitelka Plzeňského deníku Helena Mikešová, muzikantka Ilon Leichtová a řada dalších.

*