ZMĚNA OČKOVACÍHO MÍSTA VE STŘÍBŘE!

17 listopadu, 2021|Posted in: Stříbro

Staronové očkovací místo bude fungovat ve Stříbře. Je jím opět kulturní dům, kde se proti onemocnění covid-19 očkovalo už dříve.

V poslední době si pro aplikaci vakcíny chodili lidé do objektu Zdravotnické záchranné služby v areálu bývalých kasáren. To však příliš nevyhovovalo. „Byli tam i moji rodiče a říkali, že museli stát ve frontě venku. Dlouho museli stát v dešti a větru, než na ně přišla řada. Bylo to pro ně v jejich věku, oběma je už přes sedmdesát, velmi nepříjemné,“ řekla Deníku jedna z čtenářek.

Že se objekt záchranky pro očkování v současné době příliš nehodí, připustilo i město. „Vnímali jsme, že budova ZZS v bývalých kasárnách není kapacitně vhodná, zvláště když se v poslední době zvýšila poptávka po očkování. Proto jsme opět oslovili očkovací tým a navrhli pro očkování znovu kulturní dům,“ řekl Deníku místostarosta Stříbra Karel Lukeš.

Upraveny byly rovněž časy, kdy je očkování vyhrazeno pro registrované zájemce a kdy pro neregistrované. Doposud mohli k očkování přijít ve stejnou dobu obě skupiny, čímž docházelo k prodlevám. „Především senioři museli čekat dlouhé minuty venku, i když měli registraci na přesný čas. To bylo špatně. Proto jsme se snažili a místo i vyčlenění času pro neregistrované změnili,“ uvedl místostarosta.

V kulturním domě ve Stříbře se bude tedy očkovat každé úterý, a to od 8.30 do 11 hodin registrovaní lidé a od 11 do 12.45 hodin zájemci bez registrace.

Očkování je možné také u některých praktických lékařů.

Jiří Kohout

.
Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/ve-stribre-zmenili-ockovaci-misto-bude-jim-opet-kulturni-dum-20211117.html

Leave a Reply