Psí spřežení – už 9. dubna uvidíte jedinečný závod!

2 dubna, 2022|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Závody psích spřežení pod názvem Stříbrský sprint se budou konat druhý dubnový víkend ve stříbrských kasárnách. Dvoudenní akce zaměstná řadu dobrovolníků, na soutěžící i diváky čeká zajímavý program. Více uvádí hlavní pořadatel Rostislav Job. „Závod začne v sobotu kolem ranní osmé hodiny, uvidíme dle počasí, protože pro psy jsou ideálnější chladnější podmínky, což zatím podle předpovědi, vypadá příznivě. Dopoledne tedy po minutách odstartujeme zhruba na osm desítek startujících, a podle časů budou ti nejlepší postupovat do dalšího kola, které se odehraje hned následující den dopoledne, tedy v neděli,“ vysvětlil Rostislav Job.
Návštěvníky akce čeká i zajímavý program, v podstatě se sobotní den připravuje tak, aby vyhovoval všem generacím. „Po dopoledních závodech pak chystáme i závody pro ostatní zájemce, i pro malé děti máme krátké trasy. Závod pro cyklisty a koloběžkáře začne po 13. hodině, po 15. hodině pak máme připravenou stezku pro děti s několika stanovišti, kde budou děti plnit různé úkoly. Tak, věřím, že by to mohl být pěkný rodinný den,“ dodal Job.
V týmu pomáhají také Lukáš Pubrdle a Lenka Žižková. „Bylo toho potřeba hodně zajistit, tak snad vše bude podle našich představ. Máme také tři psy, takže jsme tento závod rádi podpořili, ostatně chodíme do kasáren s Rosťou také trénovat. Je to nultý ročník, tak říkáme, že je zkušební, a pokud by se vše povedlo a líbilo by se, tak příští rok do toho půjdeme zase. Jediné, o co teď prosíme diváky, neberte tam tento týden své psy, aby nedošlo k nějakým potížím,“ vzkazují spolupořadatelé akce.
Podle prvotních zpráv by měli přijet musheři z celé republiky a také němečtí přátelé. Více informací o závodech najdete na facebookových stránkách Stříbrský sprint.
MarSi
.
Foto: zleva Lukáš Pubrdle , Rostislav Job
.

Leave a Reply