Bezdružická Amálka s Rytmusem pro život

28 května, 2022|Posted in: Články, Města, Obecné

Poslední týden v květnu se v  Kulturním domě v Bezdružicích sešli příznivci hudebního kroužku Amálka. Původním zaměřením kroužku byl sborový zpěv a hra na flétnu, ale tentokráte se návštěvníkům nabídl úplně jiný pohled na scénu.
Děti se představily vystoupením s názvem Rytmus pro život. Z grantového programu „Haranti“, který vyhlašuje Místní Akční Skupina Český Západ, děti totiž získaly nové hudební nástroje exotických názvů: boomwhokek, handspan, bonga a xylofon. A tak dvaadvacet malých hudebníků předvedlo „bubínkování“ a bylo vidět, že je to opravdu baví.
Posluchači nešetřili potleskem. „Jak jsme se tu přesvědčili,  děti mají opravdu pro rytmus nadání. Samozřejmě nechyběly ani flétničky a zpěv. Hezké bylo, že celou tu akci také děti moderovali. Slovem provázeli dětští komentátoři Bára Cvrčková a Vítek Rott. Do tohoto kroužku chodí chlapci i děvčata z první až šesté třídy, děvčata však převažují,“ uvedl tamní fotograf Jiří Bízek. Kroužek pracuje pod vedením učitelek bezdružické základní školy Dany Steinerové, Martiny Hartenscheidtové a Heleny Zahrádkové. Místní děti z kroužku Amálka znají jako pravidelné vystupující na í mnoha místních kulturních akcích.
.
Foto: Jiří Bízek
.