Pomozme samoživitelům..

9 září, 2022|Posted in: Články, Obecné

Rodiny samoživitelů jsou dlouhodobě křehkou a ohroženou skupinou. Ale v minulosti se nám již podařilo dát jim najevo, že nám jejich osudy – a především také osudy jejich dětí – nejsou lhostejné. Teď přišla chvíle, kdy se samoživitele opět stali středem rulety bez možnosti výhry. A proto navazujeme na to, co se nám společně již podařilo a věříme, že když spojíme síly, zase vytvoříme něco výjimečného – pomůžeme samoživitelům naplnit jejich prázdné ledničky a uhradit účty za energie, které by pro jejich rozpočet byly jinak likvidační.
Díky předchozí solidaritě projevené prostřednictvím naší dárcovské platformy znesnáze21 se neuvěřitelných 5 304 dárců zapojilo do nákupů potravin pro samoživitele a dalších 571 zajistilo notebooky pro distanční výuku dětí ze znevýhodněných rodin. Téměř 1 000 rodin samoživitelů tak mohlo své břímě na chvíli odložit a jejich děti dále poklidně studovat, i když doba jim příliš nakloněna nebyla.
Do skupiny samoživitelů totiž spadá 210 000 rodičů, kteří se starají o více než 336 000 dětí. Je to početná skupina a mnohým z nich nyní opět můžeme pomoci přečkat hrůzy, se kterými se každý den potýkají.
„Na celý měsíc mi zbude 1 300 korun. Nedá se s tím vyžít. Ale bojuji.“
Líčí samoživitelka Zdena, která se rozhodla pro sbírku na pomoc s nájemným na naší dárcovské platformě, jelikož brzy půjde na operaci, na kterou budou navazovat rehabilitace. Oddálí se tak její nástup do zaměstnání. V podobné tísni se nachází i další samoživitelé – například na kroužek peníze nejsou a nebudou. Stejně jako na nové zimní boty, i když už noha vyrostla.
Historie se opakuje. Tentokrát musí samoživitele ze stejných a kolikrát minimálních příjmů reagovat na rostoucí ceny nejen potravin, ale hradit i vysoké účty za energie vlivem jejich rapidního zdražení.

Odlehčit jim v této situaci můžeme a zároveň i umíme. Jak?
Za příspěvky do sbírky pro samoživitele naplníme prázdnou ledničku a zaplatíme účty za energie.
I Vaše stokoruna to dokáže.
Děkujeme, že jste tu pro lidi v těžké životní situaci spolu s námi.

.
 Tým znesnáze21
Nadační fond pomociBoleslavova 11, Praha 4

.