Slavnosti chleba a minitrhy v Touškově

23 září, 2022|Posted in: Články, Obecné

 Ve Městě Touškově se rozhodli opět pro další pomoc, po velké sbírce na kostelní zvony, dochází k dalšímu projektu, který má přinést finanční pomoc pro hospic. Zajímavý projekt DEKAPro bude představen v neděli 25. září v rámci tradičních SLAVNOSTÍ CHLEBA a farmářských minitrhů. Více uvádí Kateřina Duchková. „DEKApro je charitativní projekt pro Hospic svatého Lazara v Plzni. Cílem tohoto projektu je získat finanční částku na podporu mobilní hospicové služby Hospice svatého Lazara v Plzni, a to právě z prodeje dek, které společně všichni uháčkujeme. To je jedna myšlenka a současně navazuje na další, představujeme si, že tímto projektem také spojíme lidi několika generací, studenty, ženy, muže, babičky, dědečky a další nadšence. Společně uháčkujeme takový počet dek, že propojíme Město Touškov a obec Kozolupy po vybudované cyklostezce. Prodej dek pak bude naše finále, ke kterému se musíme postupně doháčkovat a doplést! No, a teď budeme potřebovat pomoci od lidí, kdo by se chtěl zapojit, ať uplete nebo uháčkuje čtverec 30 x 30 cm, nebo může i celou deku 5 x 6 čtverců a předat nám je,“ uvádí Kateřina Duchková.
Kdo nechce plést či háčkovat, může pomoci i nákupem materiálu, nebo přispět jakoukoliv finanční částkou. „Budeme moc rádi za vlnu, háčky, jehlice, nebo i pletací stroje? A kdo neumí plést, háčkovat, tak může poslat peníze na číslo účtu 1277519002 / 5500 variabilní symbol 111, poznámka pro příjemce DEKApro, my mu vystavíme i darovací smlouvu,“ říká Kateřina Duchková.
Účastnit se prý mohou všichni.   Další informace se lidé dozví přímo v neděli na Slavnostech chleba a minitrhů, které začínají ve 13 hodin.
25.9. – 13:00 SLAVNOSTI CHLEBA A FARMÁŘSKÉ MINITRHY
25.9. – 14: 30 SPUŠTĚNÍ PROJEKTU DEKApro – Ambasador projektu RADKA FIŠAROVÁ
25.9. – 18 hod BENEFIČNÍ KONCERT RADKY FIŠAROVÉ
.

Leave a Reply