Ondřej Tolar jako Billy Elliot byl vynikající, ale už končí a hraje v jiném muzikálu!

5 ledna, 2023|Posted in: Články, Obecné, Stříbro

Muzikál Billy Elliot měl mít původně už za sebou derniéru, ale je tolik kladných ohlasů a žádostí o další opakování, že ještě v lednu jej můžete vidět.  Skvělé obsazení dětských i dospělých rolí, krásné téma a hudba, to vše pod taktovkou režie Lumíra Olšovského přineslo velký úspěch. Nelze stihnout vyzpovídat všechny herce, ale třináctiletého Ondřeje Tolara, který se v roli Billyho Elliota střídá s Ondrou Kapustou, jsme stihli o přestávce vyzpovídat.
Jít s kamarády ven? Na to není moc času!
Ondřej Tolar žije ve Stříbře a už od školky se vědělo, že má velký talent. A proto jej rodiče nasměřovali do tamní základní umělecké školy. Paní učitelka Hana Bezděková jej učila hře na klavír, ale všimla si, že má Ondra i krásný hlas. K výuce zpěvu ale došlo mnohem později. Ondra umí tančit, hrát, zpívat, stepovat, ale nevěnuje se pouze umění, je vynikající i ve sportu. Velmi dobře totiž hraje i nohejbal. Je mistrem ČR v nohejbalu mladších žáků, vicemistrem ČR v singlu a členem nohejbalové reprezentace ČR mladších žáků.
Role přibývají
Hlavní roli Billyho Elliota nyní stříbrský Ondra opustí, ale stále jej můžete vidět jako Tondu Kůžáka v muzikálu Kozí válka, kde Ondra ztvárňuje pubertálního Tondu, který na konci 2. světové války zažívá první lásku a válčí s chlapci z druhé strany vesnice. Před pár lety také hrál roli Chaplina v dětském věku, účinkoval i v muzikálu Josef a jeho pestrobarevný plášť, kde zpíval i závěrečné chlapecké sólo. Velmi často se umisťuje na předních místech v pěveckých soutěžích,  (např. Pro Bohemia, Karlovarský skřivánek, Lidová píseň v Rokycanech, Česko zpívá atd)
ZDE si můžete poslechnout reportáž Českého rozhlasu Plzeň:
.
Foto: Martina Sihelská ++ archiv Tolarová V.
.
 

Leave a Reply